Ugyanakkor készültek, mint az előzőekben publikált padlizsánkrém. Apa egyből tesztelte is a krémmel, mert kértem, hogy mondja meg, jó lesz-e így az íze. Egy egészet meg kellett ennie, hogy kijöjjenek az ízek. ;)
Hozzávalók:
55 dkg tk tönkölyliszt
5 dkg fehér liszt (ha házi őrlésű a tönköly, lehet 50/10 is az arány)
380 ml növényi tej (vagy 1 szójajoghurt és kb. 250 ml víz)
1 és 1/2 tk só
1 tk méz
magok
2 dkg élesztő
Minden összetevőt a kenyérsütő gép üstjébe tettem. A géppel átdagasztattam alaposan, majd fél órát kelt. Azután újra dagasztattam, kinyújtottam egy kilisztezett deszkán. Különböző geometriai formákra vágtam. :) Arra jöttem rá, hogy jobban szeretjük, mint a cipó formát, és valamiért más íze is lesz. A tetejüket megkentem kevés vízzel, majd bevagdostam, és megszórtam szezámmaggal.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, és még egyszer fél órát kelesztettem. Azután kb. 40 percet sültek 180 C-on.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszenek!!! Biztos nagyon finomak is!!
Tényleg finom. :)
Megjegyzés küldése