Sajnos.
Bár aki valaha is látott teljes kiőrlésű kenyeret, azt a malátás, és egyéb színezékes kenyérrel nem lehet átverni. A korpa darabjai ugyanis látszanak a kenyérben, és az állaga sosem könnyű, és vatta puha, mint a fehér kenyéré, hanem súlyosabb, sűrűbb, érezni, hogy "anyag" van benne.
Azért is sajnos, mert az vesz meg ilyesmit, aki egészségtudatosabban szeretne étkezni, és nem színezéket és fehér kenyeret fogyasztana. No, de nem morgolódok tovább ezen. Ha magunk sütjük, nincs átverés.
Hozzávalók:
60 dkg liszt (20 dkg tk, 40 dkg fehér)
360 ml víz
2 marék asztalt paradicsom
1 púpos tk só
1 kk méz
1,5 dkg élesztő
Ha van kenyérsütő gépünk, az összes hozzávalót beletesszük, és abban megdagasztatjuk. A paradicsomot akkor tesszük bele, mikor a magokat jelző sípolást halljuk.
Ha nincs, először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belekerül a többi is, és együtt alaposan kidagasztjuk.
Mikor jó alaposan megdagasztottuk, kivesszük a tésztát, formázzuk, és egy
zsírpapírral kibélelt formába helyezzük. A tetejét bevágjuk.
35-40 percet kelesztjük, mire kétszeresére dagad, majd 180 C-on 1 óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése