2013. november 26., kedd

Céklás pástétom és céklapapi 6+

Nem tudom ki hogy van vele, de mi állandóan agyalunk rajta, mi is legyen a kenyéren. Legutóbb, mikor Ábelnek kotyvasztottam céklás papit, akkor arra jöttem rá, hogy ez kicsit felnőttesítve nagyon finom lesz kenyérre.

Hozzávalók:
1 kisebb sült cékla
3-4 ek főtt barnarizs
1 kis csokor petrezselyem zöld
1 csipet köménymag
1-2 ek kesudió (vagy más olajos mag)

1 tk mustár
1 csipet só
1 csipet gyümölcscukor
pár csepp citromlé

Először az olajos magot érdemes némi vízzel összeturmixolni, azután hozzáadni a többit, és finomra turmixolni.
Teljes őrlésű kenyérre kenve igazán ízletes lesz, és meglehetősen vidám színű. Mikor Ábel ette - no nem ezt a változatot - minden egyes alkalommal megnézte alaposan, először talán még kissé meghökkenve is. Bár akkor elhatároztam, hogy nem kap céklát addig, míg 40 fok nem lesz, és csak egy kis gatyát ken csak össze vele, nem a saját ruháját, az enyémet, meg még a kanapét is... :)

A bababarát verzióban az első 5 összetevőt kell összeturmixolni, és fehér rizst javasolt használni a barna helyett.


4 megjegyzés:

pkatus írta...

Ez de jól hangzik! Most vettem egy csomó céklát, így a napokban tuti ki is próbálom :-)

Bridge írta...

Remélem ízleni fog.

pkatus írta...

Ez a kence nagyon ott van! Szuper finom, és nem mellesleg nagyon szép is :-) Néhány apróbb módosítással csináltam meg (nem volt itthon petrezselyem, így az kimaradt belőle, reszeltem viszont bele egy kis fokhagymát, illetve löttyintettem hozzá egy kevés olíva olajat), óriási sikere volt férjnél is :-) Köszi a receptet!

Bridge írta...

Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült. Jó, hogy variáltad, így a család ízlésének megfelelő lett. Biztosan finom lehet fokhagymával is, lehet, hogy legközelebb meg én próbálom ki úgy. :)