2014. december 23., kedd

Jó étvágyat a karácsonyhoz!

Vendégposzt.

Szalonnacukor

Ez a fantasztikus gasztronómiai érdekesség először a kolléganőm fejéből pattant ki, puszta véletlenségből. Az ügyfeleink számára a szezonban kihelyezett kedveskedő érdességek megnevezése közben. Elgondolkodtam rajta, hogy az állandóan újdonságra éhes Internet miként profitálhatna a nevében is tökéletes karácsonyi ötletből.

Összetevők 25-30 darabhoz:

25 deka vegetarjánus sertésszalonna (bio, mármint "Azt dobd ki fiam, a töbBIJÓ lesz a disznónak!")
1 tábla tortabevonó minőségi csokoládé
1 csomag sliced bacon (császárszalonna)
3 méter spárga

A boltban kapott csomagolásától alaposan megtisztított szalonnát a vegetáránus feleségem kedvenc deszkáján felkockázzuk, szaloncukor méretű darabokra.

Felkockázzuk

A csokibevonás módszertana kezdő szalonnacukrászoknak
A csokoládé bevonómasszát egy tálban megolvasztjuk. Lustáknak ajánlott a mikró, de óvatosan! Mint tudjuk, csokoládéval és mikrohullámú sütővel a fény sebessége is megmérhető! A gyakorlatban nekünk ez azért fontos, mert a csoki nem egyenletesen melegszik, 10-15 másodpercenként érdemes megkevergetni.

Ezután a szalonnakockákat megforgatjuk a megolvadt matériában, majd kirakjuk mondjuk egy mélyhűtőben előre fagyasztott csempelapra, amire egy alufólia darabot teszünk. Így hamarabb kihűl.










A félkész finomságot már csak be kell csomagolni. Ezt a legízlésesebben császárszalonnába csavarással tehetjük meg. A boltban szalonnacukorpapír vékonyságúra szeletekre vágott verzió is kapható. Megfelelő darabokra szabdalás után apró, főtlen kenderspárgadarabokkal lehet rávenni a húskészítményt, hogy formában maradjon.

Csomagolás előtt
A kész (és félkész) ínyencségeket ízlés szerint tálaljuk, majd megfelelően gyér világítás mellett elfogadhatónál alig jobb képeket készítünk róla, és feltöltjük az összes általunk használt közösségi megosztóeszközre. Rosszabb megfigyelő ismerőseink kedvelni fogják, figyelmesebb rajongóink valószínű aznap már nem esznek semmit.


Békés, boldog karácsonyt!

Akit igazán boldoggá lehet tenni egy nagy tál ínycsiklandozó szalonnacukorral, az a házi bio beléptető/riasztó és védelmi rendszer. Boldog karácsonyt, Bundás!

2 megjegyzés:

Eszter írta...

a gyerekeim így hívják a szaloncukrot, de még nem gondoltam bele, ez mit is jelent. Köszi, most megtettem.

Bridge írta...

Ha tudom, hogy ez lesz belőle... :) Bocs.
Valószínűleg úgyis ez lesz az egyetlen húsos kaja a blogon, máskor nyugodt szívvel nézelődhetsz.