2014. augusztus 19., kedd

Őszibarackos pohárkrém

Még az őszibarack szezon elején készült, de újra el fogom készíteni, mert finomság! :)
A kanál zenei tábor után két nappal nagyon ideillő. Főleg, ha eszembe jut néhány poén, amiket gyakorlás közben gyártott a tisztelt banda. Pl.:
- Honnan játsszuk tovább? 
- A violinkulcstól! - Jött az elmés válasz, meg a röhögés. Főleg a Suite-et gyakorolva, hiszen abban nekünk legalább 30 volt. Igaz, a basszusnak meg egy sem, ők meg azért nevettek.
A zenei valahogy mindig a szívem csücske, akár mi is történik, akármennyire is nehéz a darab, fújom szét a számat, vagy épp nem értek egyet mindenben az előadással, felemelő tud lenni. Bár most kevesebb előadáson vettem részt a kicsi miatt, mert este akkor volt az alvásidő pl., de feltölti az embert, illetve noszogtatja, amit hallott.
A másik az, hogy az egyébként döcögős darabok, amikről azt hiszed az elején, hogy az életben nem állnak össze, egyszer csak mégis előadhatók lesznek, megszólalnak, sőt néhol egészen kifejezőek. Azokról nem is szólva, amelyekben esetleg nem zenél az ember, csak meghallgatja, és a lelkéig hatol. Mint például a Cesare Frank féle 150. zsoltár...
Majd máskor még írok erről, most viszont késő van, és az őszibarackos pohárkrém is várja, hogy előtérbe kerüljön. Ez sem nagy recept, inkább ötletadó.

Hozzávalók: (kb. 4 adag)
1/2 bögre köles
2 bögre víz
1 csipet só
vanília
2 ek gyümölcscukor, vagy 15-20 csepp sztívia

6-8 őszibarack
2-3 ek kókuszreszelék / darált mandula
1 ek méz

A kölest az összes hozzávalóval kb. 20 perc alatt megfőzzük. Várunk kicsit, hogy hűljön. Az őszibarackokat megtisztítjuk, szeleteljük, majd a mézzel együtt és a kókuszreszelékkel/mandulával botmixerezzük. Poharakba töltjük, a tetejére szórhatunk még kókuszreszeléket, vagy mandulát.
Candidások a kölest édesítsék kicsit több sztíviával, és a mézet hagyják ki, illetve inkább mandulát használjanak. Babások 1 éves korig a mézet kerüljék, inkább használjanak gyümölcscukrot egy picit.



Nincsenek megjegyzések: