2013. október 28., hétfő

Egy kis őszi sütemény

Szilva, körte, egy kis túró, némi tészta, és már készen is van. Cifrázhatjuk, ha kedvünk van, ha nincs, be a sütőbe, és várjuk, hogy illatozzon. :)

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg tk liszt
2 ek zabliszt
4 ek olivaolaj
3 ek gyümölcscukor
1 tk foszfátmentes sütőpor
1 csipet só
kb. 200 ml gyümölcslé

Hozzávalók a töltelékhez:
250 g bio túró vagy kölestúró
15 db szilva
3 db körte
1 db alma

A sütőpor el is hagyható, akkor ropogósabb lesz a tészta, így omlósabb. Ha még ropogósabbat szeretnénk, adjunk hozzá 2 ek kukoricadarát. 
A liszt minőségétől függően van, hogy szükséges a teljes mennyiség a gyümölcsléből. Én általában szőlőt, vagy alma levet használok ilyenkor.
A száraz anyagokat elmorzsoljuk az olajjal, majd összegyúrjuk a folyadék 2/3 részével. Ha nagyon kemény tésztát kapunk, még hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk úgy, hogy egy kis tepsit ki tudjunk vele bélelni.
Erre megy a töltelék.
Először rászórjuk a túrót, vagy rákenjük a kölestúrót.
A gyümölcsöket kimagvaljuk, a szilvát kétfelé szedjük, a többi gyümölcsöt szeletekre vágjuk, és a túróra halmozzuk.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, eligazítjuk a gyümölcsökön, a széleit villával összenyomkodjuk. A tetejét óvatosan beszurkáljuk.
Ha marad ki tésztánk, a széléből díszeket formálhatunk, amiknek az alját bevizezve illesztjük a helyére, és úgy szépen összesül.








Nincsenek megjegyzések: