2013. szeptember 25., szerda

Fűszeres padlizsán barna rizzsel

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető kaja éhenhalás esetére. :)
Mostanában szinte mindig csak ilyen cimkének megfelelő ételek készülnek itt Csepelen. Gyorsan és csöndesen kell valamit összedobni, ami ráadásul tápláló, némileg egészséges.
Nem nagy recept.


Hozzávalók:

3 nagyobb padlizsán
1 ek olivaolaj
1 csipet só
kakukkfű / Bad Ischl 7 fűszersó

A padlizsánt apró kockákra vágjuk. Aki nem szereti, a héját előtte vékonyan levághatja.
Acti Fry-ban 25 perc alatt készül el. Az összekockázott padlizsánt némi olajjal megsüttetjük, a végén megszórjuk sóval és fűszerekkel. Ha a 7 fűszersót használjuk, akkor plusz sózás nem szükséges.
Ha teflon lábasban készítjük, finoman rázogassuk meg időnként, vagy tegyük be egy tepsibe a sütőbe, és 5-10 percenként forgassuk át. Amikor már kicsit pirul, akkor van készen.

1 bögre barna rizs
2,5 bögre víz
1 ek vegamix
1 ek olivaolaj
1 csipet só

A rizst az olajban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vegamixet, a sót, és a vizet. Bő 40 perc alatt megfőzzük.

Friss salátával, zöldségekkel fogyasszuk.


Nincsenek megjegyzések: