Volt megsütött padlizsánom, krémnek készült, nem használtuk el, akkor közbejött valami. Most pedig tudtam, hogy nem lesz aki ennyit kenyérre kenjen. Így nézegettem, mire használhatnám még. A hűtőben volt 1 kg gomba, némi barnarizs a dobozban, a répát szedegetjük aha az idő engedi...
Hozzávalók:
1/2 kg barnarizs
3-5 db padlizsán
3 nagyobb répa
3 nagyobb paradicsom
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
4 ek olivaolaj
1 tk vegamix
borsikafű, bazsalikom, köménymag
só
A barna rizst bő sós vízben negyven percig főztem, majd leöntöttem róla a fölösleges vizet.
A padlizsánt sült volt, de szerintem apróra vágva nyersen is bele lehet keverni, vagy turmixolni.
A répát lereszeltem, a vöröshagymát felaprítottam, és az olivaolajjal, vegamixszel, fűszerekkel és a padlizsánnal együtt összeturmixoltam. Majd az egészet a rizshez kevertem némi sóval és olivaolajjal.
A gombát megpucoltam, és egy kiolajozott tepsi aljára viszonylag egyenletesen raktam le a fejeket. A tönkjeit egy két lyukba beillesztettem. Erre borítottam a padlizsános rizst.
Minderre szeletekben elhelyeztem a paradicsomokat.
A napraforgó- és szezámmagot a fokhagymával, kevés sóval, vízzel összeturmixoltam krémesre. Végül az egész tetejére öntöttem, és egy kanállal eligazítottam, hogy mindenhová jusson a szószból.
220 C-on 1 óra alatt sült meg. Tata annyit mondott, hogy vihetek neki másnapra is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése