2009. június 4., csütörtök

Fogyjon több alvással :)

Az eső nagyon kellett a földre, a rózsa ilyen szép volt, de a cseresznye megsínylette. Hétfő reggel a legszebb, nagy fekete szemek - amik szinte ugranak is az ember szájába ;) - kirepedeztek. Ebből aztán lekvárfőzés lett, illetve inkább kimagvalt gyümölcs télen a levesekbe és süteményekbe.
Tegnapelőtt a másik fának estünk neki. Szomolyai, kissebb szemű, de tömény édesség, 25 szem elfogyasztása szinte összeragasztja az ember száját. :)
Már cseresznyével álmodom lassan, de sajna a múlt éjjel tapasztaltam, hogy olykor rosszabb, ha nem azzal. :) Már ha egyáltalán alszik az ember. És ha nem alszik, könnyebben esik kétségbe, nehezebben fogalmaz levelet, kevésbé könnyen dönt, kevésbé jól, nem türelmes, és erősen befolyásolja az étkezését is negatív irányba. Ez utóbbit a Kórházszövetség hivatalos lapjából (2009/5) olvastam. Mindig jár, de nagyon ritkán tudom átböngészni. Most is csak átfutottam, de Radnai Anna cikkén megakadt a szemem.

Tisztában vagyok vele, hogy a magyar lakosság alvási szokásai borzasztóak, keveset alszunk, minőségben sem úgy, ahogy kellene. Mert éjfél előtt ritkán, belakunk lefekvés előtt, pedig legalább 4 órával előtte be kellene fejezni az eszegetést, keveset szellőztetünk, stb.

Visszatérve a cikkre, az alvásunk minősége befolyásolja a szénhidrát anyagcserénket. Minél kevésbé jó, annál éhesebbek vagyunk és magasabb szénhidráttartalmú ételeket kívánunk enni. Hja, elhízás és cukorbetegség.

Tehát tisztelt fogyni vágyó bloggertársak, tessék többet aludni!

Nincsenek megjegyzések: