2017. augusztus 23., szerda

Gesztenyelisztes zabos gofri - vegán

Az a különleges eset esett meg velem, hogy elfogyott a hajdina itthon... Jah, más évekig elvan nélküle. :) De ez olyan nálam, mint másnál a búzaliszt. Akkor jutott eszembe, hogy gesztenyelisztet viszont kaptam a sógornőméktől, és még nem használtam el. Tán csak működik azzal is. És igen, csak kevesebb édesítésre van szüksége, mint a hajdinás változatnak. A gyerekek tömték. :)

Hozzávalók:
1 bögre gesztenyeliszt
1 bögre zabliszt
3 ek szezámmag ledarálva
1 ek lenmag ledarálva
növényi tej (mandula volt)
sztívia
3 ek olivaolaj
1 tk sütőpor
vanília
1 csipet só

Az olajat másfél bögre tejjel és a sztíviával összeöntjük, a száraz hozzávalókat összekeverjük szárazon, majd a folyadékokkal is. Ha sűrű, még adhatunk hozzá tejet addig, amíg hígabb galuskatésztát nem kapunk. 
Előmelegített gofrisütőben jó 5 perc alatt sül meg. Kicsit hamarabb, mint a hajdinás változata.

Nincsenek megjegyzések: