2016. november 26., szombat

Téli saláta

Ábel nagyon szerei a céklát, julienne-re vágva rágcsálja el, így a saláta többi alkotóját is hasonlóan vágtuk. (Már csak abból a kényelmes szempontból is, hogy kevesebbet kell mosogatni. :) ) Egyébként egyszerű, nem is drága, gyorsan megvan, ráadásul finom is. És persze bőszen variálható aszerint, kinek mi van otthon a hűtőben.
Adható hozzá napraforgó mag, vagy pirított dió is, igaz el is hagyható.


Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 gömb cékla
1/2 kígyóuborka
1 pici fej lilahagyma
1 marék szezámmag (lehet pirított, de el is hagyható)
1/2 citrom leve
1 ek olivaolaj
1,5 tk gyümölcscukor / stevia
1 kk só 

A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszál vékonyságúra vágjuk,  összekeverjük kevés sóval és cukorral. (Candidával küzdők természetesen sztíviával.) A citrom levét kicsavarjuk. Az olajjal együtt a salátára öntjük. A végén megszórjuk szezámmaggal, és alaposan átkavarjuk. 
Fogyasztás előtt kicsit állni hagyjuk.

 

5 megjegyzés:

Ani írta...

Rég jártam nálad. Mentségem legyen, hogy blogböjtöt tartottam. Most viszont én vezetem a szakácsmustrát. Gyere játszani!
http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

Sallai írta...

Szia! Segíts l. sz., milyen aprítót használsz a céklának, répának, káposztának? Késsel annyira macerás :-) Köszi szépen: Ildikó

Bridge írta...

Szia! Itthon egy olcsó zöldségszeletelőm van (Penny akció 1500.- évekkel ezelőtt), már régóta szeretnék egy normálisabb v-gyalut, mert Anyuéknál mindig azt használtuk, és nagyon jó vele dolgozni. Nem kell a huszonezres, de azért ha egyszer vesz az ember, megéri a jobbat választani. Nem akad a zöldség, jobb a szeletelés szélességének választási lehetősége. Gyorsan elmosható, és mindent meg lehet vele csinálni. Tököt vágni, zöldségeket szeletelni.A fej részét sosem használom, az ujjaimra meg vigyázok... (legtöbbször :) )
A dobozosok jó ötletek, de kicsik a tartályok...
https://www.google.com/search?q=julienne+v%C3%A1g%C3%B3&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiNifGNqfLQAhWJkiwKHS15BAIQsAQIGg&biw=1708&bih=768&dpr=0.8#tbm=isch&q=v+gyalu&imgrc=_
Brigi

Sallai írta...

Nagyon köszönöm! Aranyos vagy!

Bridge írta...

Nincs mit. Örülök, ha segíthetek.