2014. május 14., szerda

Tepsis zöldségek picit megbolondítva

Kétféle módon készült, az egyik csirkés, a másik Goody Foody-s lett. Ez utóbbit már többször említettem itt a blogon, azon egyszerű oknál fogva, mert finom. Ellenben jó drága. Illetve, ha úgy nézzük, a Férj 98%-os marhahús tartalmú húspogácsájával egyenértékű az ára. Persze minden viszonylagos, mert a vaníliarúd 26 ezer Ft-os kilónkénti árához képest seholsenemvan. :)
(Közben hatásszünet, Ábel valamiért felsírt. Olyan kis cuki ilyenkor, annyira picike, és törékeny, ellenben napközben határozott örökmozgó kis srác önálló döntésekkel és akarattal. Aztán, ahogy lejöttem, láttam, hogy Magdi is Goody Foody-val főzött. Én mondjuk a marhásnál jobban kedvelem a csirkéset, de el tudom képzelni, hogy egy ilyen levesbe nagyon jó íze lehet.)
Visszatérve a tepsis zöldségekhez, a fenti fasírt nélkül is megállja a helyét, de jó vele. Egyébként még a hajnali szoptatás alatt találtam ki, azon agyalva, mi van otthon, és mi az ami kevés munkával készen van. Abban maradtam magammal, hogy a zöldségeket összevágom, mehetnek a sütőbe, és főzök hozzá barnarizst. Ez utóbbi adta magát, mert már régen ettünk, pedig gyakran érdemes fogyasztani, mert magas a rost tartalma, így ideális a méregtelenítésben. Szelént, mangánt, magnéziumot és vasat tartalmaz, emellett sok B, E, K vitamint is beviszünk vele a szervezetbe. (Forrás: ITT)
A fűszerezés aztán a férjem kajájából adta magát, és illett bele, nagyon finom lett. Igaz, hogy K*tányi szárnyas pác, de nem zavart, hogy nem volt mit pácolni. Ábelnek ugyan nem ízlett csak a natúr barna rizs, de Ő már csak ilyen egyszerű ízlésű. :)

Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 db cukkini
4 db paradicsom
3 db fehér húsú paprika
2 nagy fej gomba
1 kis fej vöröshagyma
3 db Goody Foody csirkés ízesítésű szelet
1 ek pálmazsír
szárnyas pác fűszerkeverék
1 kk só

1 nagy bögre barna rizs
1 kk só
1 kk vegamix

A zöldségféléket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk (a padlizsán héját gyakran levágom, mert nagyon kesernyés tud lenni) A Goody Foody-t feldaraboljuk, kizsírozott jénaiba szórjuk a zöldségekkel együtt. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és sóval. Sütőzacskóba húzzuk, vagy alufóliával lefedjük, és lassú tűzön 35-40 percet sütjük, míg a zöldségek megadják magukat.
Ezalatt a barna rizst a sóval és a vegamix-szel, illetve 2,5 bögre vízzel 45-50 percig főzzük.Nincsenek megjegyzések: