2014. november 24., hétfő

Majonézes burgonyasaláta


Néha kedve támad az embernek ilyesmit is enni, sok lila hagymával. Bacilus kergetészet... :) Ugyan hidegtál, mégis legjobban elkészülte után kedvelem, mikor még melegek a burgonyák. Talán azért is, mert alapvetően semmilyen ételt nem szeretek hűtő hidegen. 
Jó, a fagyi kivétel, de azt meg évek óta nem eszek.
Legutóbb, mikor készült, nem nagyon vacakoltam vele, kevés alapanyagból dolgoztam, mégis finom lett. A kesudiós alaphoz jött néhány burgonya és hidegen sajtolt olaj némi mustárral. Nem nyafogott senki, hogy ez esetleg nem rendes majonéz.
A mustár az most bolti volt, de házi készítésére találtok ötleteket ITT.

Hozzávalók:
10-12 nagyobb főtt burgonya
3-4 fej lila hagyma
2 marék kesudió
1 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
2 ek mustár
1 tk só
1 tk gyümölcscukor
1 citrom leve

A burgonyákat megmossuk, héjában megfőzzük. A hagymákat megpucoljuk, karikára szeleteljük.
A kesudiót turixgépben kevés vízzel finomra turmixoljuk, majd hozzáadunk még vizet és beledolgoztatunk 2 megpucolt főtt burgonyát. A sűrű szószhoz adjuk a mustárt, a cukrot, a citrom levét, a sót, összekevertetjük, majd az olajat is beledolgozzuk.
A megtisztított burgonyákat felszeleteljük, egy tálban egy réteg burgonya, egy réteg hagyma, egy réteg majonéz kerül. A sort addig folytatjuk, míg az összetevők elfogynak. A tetejét majonézzel zárjuk.

Nincsenek megjegyzések: