Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 szál répa
1 marék kesudió/napraforgó+mandula
2 nagyobb főtt burgonya
1/2 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 kis fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem zöld
só
A karfiolt és a répát megpároljuk, vagy némi sóval puhára főzzük. (Párolva ízletesebb, ezért olykor inkább bevállalom annak a nagy izének a mosogatását... :) )
A kesudiót kevés vízzel finomra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a burgonyákat is. Beleöntjük az olajat is, és annyi vizet adunk hozzá, amivel a gép el tudja dolgozni, de viszonylag sűrű marad. A karfiol majd úgyis hígít rajta. Ez lesz a "majonéz" alap. Candidások inkább mandula és napraforgómag keverékét használják kesu helyett.
A karfiolt, és a répát villával szétnyomkodjuk egy tányéron.
A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk, a lila hagymát úgyszintén.
A "majonézt" összekeverjük a zöldségekkel, és fél tk sóval. Éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítós kenyérrel és kápia paprikával nagyon éteti magát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése