2014. november 20., csütörtök

Fekete szezámmagos szórt tönköly cipó

Fekete szezámmaggal valahogy ritkán találkozik az ember a boltokban, pedig nagyon magas kalcium tartalmú növény, érdemes fogyasztani. A napokban azonban a Sp@r-ban egészen olcsón találtam.

Hozzávalók:
50 dkg tk tönkölybúza liszt
10 dkg finomliszt
360 ml víz
1 ek burgonyapehely (opcionális)
1 ek fekete szezámmag a tésztába 1 ek a tetejére megszórni
2 dkg élesztő
1 tk só
1 kk méz
fekete szezámmag

Az összetevőket megdagasztatjuk a kenyérsütő üstjében, vagy pedig a száraz hozzávalókat elkeverjük, azután beleöntjük a többit is, és alaposan eldolgozzuk, míg ruganyos tésztát nem kapunk.
Formázzuk, zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük vízzel, bevágjuk, majd megszórjuk a fekete szezámmaggal. 45-50 percig hűvösebb helyen kelesztjük, majd közepes lángon egy óra alatt sütjük meg.


Nincsenek megjegyzések: