Sajnos leérett a paradicsom, paprika viszont van bőven. Mit csinál ilyenkor az ember? (Ha már unja a töltött paprikát, a paprikás tojást, a sült paprikát, meg a paprikakrémet is...) Paprika salátát. Vagy elmegy a piacra, és vesz a lecsóhoz paradicsomot. :)
Meg persze készülhet káposzta saláta is paprikával, és este avokádós paprikás pirítós kenyér lehet a vacsora, a variációk sora végtelen - gondolom. De most ennyi jutott eszembe.
Hozzávalók:
3-4 db piros húsú paprika
2 db sárga húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 kis fej lilahagyma
1 ek tökmagolaj
1 tk gyümölcscukor / pár csepp sztívia
1/2 tk só
1/2 citrom leve
A paprikákat megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A hagymát szintén. Az egészet összekeverjük némi sóval, cukorral (candidásoknak sztívia, xilit), a citrom levével, és a végén meglocsoljuk tökmag olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése