2014. szeptember 18., csütörtök

Bazsalikomos saláta

Hozzávalók:
5-6 db nagyobb leves édes paradicsom
4 db vastaghúsú paprika
1 kis fej lilahagyma
8-10 olivabogyó
1 ág friss bazsalikom
1 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 tk gyümölcscukor / sztívia / xilit
1/2 tk só

A paradicsomokat és a paprikákat lemossuk, az utóbbiakat kicsumázzuk, majd mindet felaprítjuk. A lila hagymával hasonlóan járunk el.
A bazsalikom leveleit letépkedjük, apróra szakítjuk, és a saláta többi összetevőjéhez adjuk. Az olivabogyókat is belekarikázzuk.
Mindezt megszórjuk kevés cukorral, sóval, összekeverjük, és a végén meglocsoljuk olajjal.
Rövid ideig hagyjuk az ízeket összeérni.


Ha kissé tartalmasabbá szeretnénk tenni, belevághatunk uborkát, és süthetünk hozzá kevés kókuszsírban bevagdosott szójavirslit, teljes őrlésű tésztával kínálhatjuk. Adhatunk hozzá pirított tofukockákat kissé befűszerezve, vagy aki nem vegán feta sajttal keverheti.


Nincsenek megjegyzések: