2010. április 23., péntek

Fólia

A fóliában egész szépen nőnek a paprikák, a paradicsom még kicsike, de egyszer csak nekiindul az is. Az uborkán már szintén vannak apróságok. Mindez persze szép és jó, csak derékfájással jár... ha hagyom a gazt elszaporodni. 
Idén nem takartuk le fekete fóliával, mert Apa más módszerrel dolgozott, még utólag kell majd megoldani, a gaz viszont nem várt, nem lapult, hanem nyurgán nő, ha hagyom a paprika fölé is magasodna. De nem csak nem engedtem nekik. Egy sor, egy óra. Több délutánra jut így. Tesz róla, hogy az egész napos üldögélés, és szellemi munka után nehogy eltespedjek a fotelben, és elzsibbadt aggyal lógjak a neten.

A fólia egyébként még folyamatosan alakul, mert most nagyobbítottuk meg. Még most kerül kiépítésre mindenféle automatizmus.
Mit gondoltok pl. mi ez?


Nos? Valaki?
Segít, ha azt mondom: ablaktörlő motor?
Ja, egyébként ezt az üveget nem tudom, honnan szedhette Apa, mert szokott mindenféle bűnös dolog a házban  a gyomrukba keringeni, de ennyire szemét csak nem.
Szóval ez az ajtózár mechanikai része. Ha bizonyos hőfok alá esik a hőmérséklet, a görgőkön behúzza az ajtót a mechanika. Ha meleg van, fordítva működik természetesen. 
Azért bírom Apát.Ő a mi házi MacGyver-ünk. :)
Bizonyította már ezerszer. Mint itt,a traktorral, vagy itt a bálaégető kazán elkészítésével. Nem dicsekedni akarok vele, csak megemlítem. Nem kell az embernek elfeledkeznie erről, bár tudni, hogy minden jó adomány és tökéletes ajándék felülről való. Ő szerencsére fejlesztette a kapott talentumait.

Nincsenek megjegyzések: