2009. október 21., szerda

Tofu "rántotta"

Nagy Zsuzsa receptjei között találtam még candida diéta közben nagy örömömre. A rántottához semmi köze, max. ha jól összetörné az ember, meg kurkumával beszórná, kinézetre közeledne kicsit.

Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma felaprítva
3 vastag húsú paprika felkockázva
1 füstölt tofu kockákra vágva
1 tk vegamix
1/2 tk só
2 ek olivaolaj
1/2 kk őrölt köménymag

A hagymát olajon és vízen megpárolom, majd hozzáadom a paprikát és a tofut is, és addig sütöm kis lángon, míg el nem kezd pirulni. Azután megszórom köménnyel, megsózom, és elzárom a gázt.
Kb. negyed óra alatt megvan.
Általában dinsztelt káposztával eszem, mert jól illenek egymáshoz ízre. Ehhez a káposztát vékonyra szeleteltem, 1-2 kanál olaj és víz keverékével egy nagy edénybe raktam, megszórtam 1 kk sóval, lefedem a nagy teflon lábast, néha megkavargatom, ha elfővi a vizet, kevéssel utánapótolom, hogy le ne égjen.
12/7

1 megjegyzés:

chameleon írta...

finom. szeretem. lehet kipróbálom káposztával, bár így elsőre furának tűnik az ötlet :)