Most, amikor olyan sok a meggy, hogy az ágak a földig érnek, pár naponta gyümölcsturmix készül a felhasználásával. Az egyik reggel a köleshez sűrűbb szószt készítettem. Még volt a Hugicám által szedett eperből - nagyon köszönöm, olyan finom édesek. Adtam hozzá pár darabot, és némi őrölt szezámmagot, illetve vaníliaport. Egyszerű, hamar elkészül, ízletes, és nem utolsó sorban egészséges is, mert a szezámmagnak magas és a meggynek is magas a kalcium tartalma, gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban. Utóbbi fogyasztásával flavonoidokat és antioxidánsokat, előbbivel telítetlen zsírsavakat és lecitint juttathatunk a szervezetünkbe.
(Férj szerint kár a rizsa, a meggy finom! :) )
Gyümölcsszósz
Hozzávalók:
40 dkg meggy
10 dkg eper
10 dkg szezámmag
10 dkg mandula (opcionális)
1 ek méz
vaníliapor
Összeturmixoljuk és fogyasztjuk. Ha sűríteni szeretnénk, adhatunk hozzá darált mandulát.
Kölesgombóc
Hozzávalók:
1 bögre köles
3 bögre víz
2 ek gyümölcscukor
2 ek kókuszreszelék
1 csipet só
vaníliapor
A kölest háromszoros vízben bő 20 perc alatt megfőzzük sóval és kókuszreszelékkel. A végén hozzákeverjük a vaníliát és a cukrot. Lehűtjük, majd gombócokat formálunk belőle.
A szósszal leöntve tálaljuk.
Candidások méz és gyümölcscukor helyett sztíviát használjanak, és hagyják ki a kókuszreszeléket.
3 megjegyzés:
Szia :)
Ma ebédre én is elkészítettem és nagyon finom lett. Köszönet a receptért!
Pompásan hangzik!
Inkább csak ötletadó, mint recept :)
de örülök, hogy ízlett.
Megjegyzés küldése