2013. június 19., szerda

Gyümölcsturmix bogyós gyümölcsökből - avagy a folyékony eperfagyi

Eper, meggy, banán. Ezek álltak nagy mennyiségben a konyhában, amivel valamit kezdeni kellett. Ehhez társult elkészítésükre rendelkezésre álló rövid idő, így gyümölcsös turmix lett belőle, vagy smoothie, ahogy manapság divatos nevezni.
Hogy kissé tartalmasabb legyen, tej helyett kesudió és szezámmag keverékével sűrítettem. A kesudió édeskés íze nagyon illik a gyümölcsökhöz. Az epres-meggyes turmix konkrétan eperfagyi ízű lett. A Férjség bevágott belőle 3  nagy pohárral.
Az elkészítés leírása receptnek nem is mondható. Olyan egyszerű, hogy akár a férjek is elkészíthetik maguknak, vagy meglephetik vele a feleséget. :)

Sötét bogyós gyümölcsös turmix

Hozzávalók:
2 banán
1/2 kg eper
1/4 kg meggy
1/5 kg málna
2 marék fekete ribizli
2 marék szeder
2 marék kesudió
2 ek gyümölcscukor/ sztívia
vanília
víz

A kesudiót finomra turmixoljuk 2 dl vízzel és egy darab vaníliával, azután a többi hozzávalót is. Ha hígabban szeretjük, némi vízzel felengedjük. A szedret kivéve az összes hozzávaló most érik, az lehet mélyhűtött, ahogyan nekem is az volt.
Friss mentalevéllel fogyaszthatjuk.


Eperturmix

Hozzávalók:
2 banán
1 kg eper
1/4 kg meggy
1,5 marék kesudió
10 dkg szezámmag
2 ek gyümölcscukor/ sztívia
vanília
víz

A kesudiót a szezámmaggal finomra turmixoljuk 2 dl vízzel és egy darab vaníliával, azután a többi hozzávalót is beletesszük. Ízlés szerint adunk hozzá még némi vizet.

A szezámmag szoptatás alatt most valahogy mindenbe belekerül, amibe csak lehet. Egyrészt ebben finom, másrészt magas a kalcium tartalma.




Nincsenek megjegyzések: