Tudom, hogy már a 20. gofri recept a blogon, de ez még a szkeptikusabbak szerint is finomra sikerült. Mostanában mindig kísérletezek vele, hogy minél több lúgosító, illetve ritkábban használt alapanyag kerüljön bele. Legutóbb igen kellemesre sikerült, viszonylag lassan sült ugyan, de ropogósra.
1 bögre rozsliszt
1 bögre hajdinaliszt
1 bögre kölesliszt
1,5 bögre zabliszt
1/2 bögre kókuszreszelék
1 dl oliva olaj
gyümölcscukor
vanília
8 dl szénsavas víz
2 dl növényi tej
1 marék kesudió
1 marék szezámmag
Először a kesudiót és szezámmagot turmixoljuk finomra némi vízzel. (Ha nincs turmixunk, meg kell darálni a magokat.) A többi száraz hozzávalót összekeverjük, majd beleöntjük a folyadékokat, és egybeturmixoljuk az egészet.
Sűrű masszát kell, hogy kapjunk, amit azután a gofri sütőbe kanalazunk, és bő 10 perc alatt sütünk meg. Friss gyümölcsökkel, vagy abból készült szószokkal fogyaszthatjuk.
Pl. a most érő sárgabarackot összeturmixolhatjuk, és azzal önthetjük le a gofrikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése