2015. január 14., szerda

Zöldség pörkölt barna rizzsel

Ez mi? Zöldségpörkölt... Mondtam, hogy el kéne menni a boltba.
Abból készült, amit itthon találtam. Egészen finom lett.

Hozzávalók:
20 g csiperke gomba
1 szál répa
1 szál petrezselyem
15 dkg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
1/2 tk só
1/2 tk kókuszzsír

1 kis marék kesudió / 1 kis pohár tejföl

1 bögre barna rizs
1/2 tk só

A barna rizst 2,5-szeres mennyiségű sós vízben 45-50 perc alatt megfőzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a répát, petrezselymet, hagymát apró darabokra vágjuk.
A hagymát kevés vízen megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a kókuszzsírt. Megsózzuk, kis lángon pároljuk. Amikor nagyjából elfőtt a leve, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a zöldségeket. Felengedjük kevés vízzel.
A kesudiót kevés vízzel összeturmixoljuk. Amikor megfőttek a zöldségek, felöntjük a kapott szósszal, és összefőzzük. 


Nincsenek megjegyzések: