2014. január 26., vasárnap

Nem titok az egészség


Tudományos-ismeretterjesztő életmód-előadások
a Testnevelési Egyetemen 2014-ben is!

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait táplálkozástudományi és életmód-előadásainkra:

NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG – 2014/1.

A vetítéssel egybekötött előadásokat kéthetente keddenként, 18 órai kezdettel,
a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dísztermében tartjuk
(1123 Budapest, Alkotás u. 44.)


Február 11.A vitalitás jelképei: gyümölcsök és zöldségfélék
• A zöldségek gyógyhatásai (2. rész) • A gyümölcsök szerepe, és fogyasztásuk alapelvei • A zöldségek és gyümölcsök társítása

Február 25. Mi a fontosabb: az EQ vagy az IQ?
• Az érzelmi intelligencia jelentősége életünkben, kapcsolatainkban

Március 11.Utolsóból első? – A ballasztanyagok jelentősége a betegségek megelőzésében
• Az élelmi rostokkal kapcsolatos új kutatások • A rostok sokoldalú szerepe a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás és az elsavasodás megelőzésében • A rostok fajtái, tulajdonságaik, felhasználásuk, hatásuk a szellemi-lelki erő megőrzésében • Az „inulincsoda”

Március 25.A biztos fogyás táplálkozási aranyszabályai
• Valóban működő, betartható, divatmentes táplálkozási ajánlások fogyni vágyóknak

Április 8.  • Mi és miért történik bennem? – A bélrendszeri problémák lehetséges okai
• A túlzott puffadás csökkentésének eszközei • A táplálékban lévő gázképzők jellemzői • Táplálékintoleranciák • A „belső erjedés” hatásai • Ételtársítás és bélrendszeri diszkomfort • Okozhatnak-e gázképződést az egészségvédő élelmiszerek?

Április 22.  • Apiterápia – a gyógyító méhecske (2. rész)
• Propolisz: az egészség „ragasztója”

Május 6.  • Stresszkezelés felsőfokon – Az elengedés művészete
• Újabb információk a stressz legyőzéséről • Hogyan érhetjük el a teljes lelki nyugalmat? 

Május 20.  • Mentés másként – A memória és a táplálkozás
• A memória szerepe, hatásai a személyiségre, jövőképre • Az emlékezet romlásának okai • Memóriajavító vegyületek az élelmiszerekben • Az agyi ingerületvezetés, archiválás és az étrend összefüggései • Emlékezet és akarat – avagy miért nem akar az agy emlékezni egyes eseményekre?


Előadók:
 • Tóth Gábor okl. élelmiszer-ipari fejl. mérnök, táplálkozástudományi előadó, szakíró (1., 3., 5., 8. előadás)
 • Kecskeméti János lelkész, mentálhigiénés előadó (2. előadás)
 • Kulcsár Attila életmód-tanácsadó, méhész (6. előadás)
 • Benkovics Péter életmód-tanácsadó, fogyókúra-szakértő (4. előadás)
 • Soós Attila lelkész, a Nyitott Szemmel főszerkesztője (7. előadás)


Mindenkit szeretettel várunk!

Az előadások után beszélgetést tartunk • Terembérleti hozzájárulásként 250 Ft-ot elfogadunk
Információ: 06/30-221-9355 (Pásztor Katalin) • www.ujeletmod.huwww.tudomanyeseletmod.hu
A sorozatot szervezi és támogatja: Életpont Nonprofit Közhasznú Kft.

1 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Szia! Van kedved játszani? http://www.gyzsuzska.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html