2016. július 14., csütörtök

Sárgabarack krémleves

A férjem mindenféle krémlevest szívesen fogyaszt, főként  gyümölcsökből. A gönci barackból így nem csak lekvár készült télire, hanem egy adag krémleves is. Aminek persze nem nagy tudomány az elkészítése, és 15 perc alatt meg is fő.
Növényi tejszínek közül a kókusszal igen pikáns, rizzsel semlegesebb. Rizsliszttel pedig gluténmentessé is tehető.

Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
1 doboz tejszín (rizs, kókusz)
1 ek zabliszt v. rizsliszt
1 ek gyümölcscukor / pár csepp sztívia
vanília kikapart bele
pici só

A sárgabarackot kimagvaljuk, kevés vízzel feltesszük főni. Sózzuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliával, cukorral és liszttel, majd ha a barack fő, belekeverjük az egészet, és megvárjuk, míg újra felfő, folyamatos kevergetés mellett.


Nincsenek megjegyzések: