Mostanában ilyen egyszerű egytálételek készülnek, amiket pillanatok alatt össze lehet rakni (már ha előző éjjel megtisztítottuk a zöldbabot, vagy a zenélős autó megáll a ház előtt), fél kézzel is megcsinálható (értsd csüng a gyerek a másik kézben) azután a sütő elintézi a többit.
Lehetne
előfőve a rizs és párolva a bab, akkor szebb lenne a teteje, de így
gyorsabb, kevesebb a mosogatnivaló, és az egész között ott a sült
tejföl.
Hozzávalók:
1 kg sárga hüvelyű zöldbab
1 bögre barnarizs
2,5 bögre víz
3,5 dl bio tejföl vagy 150 g magból készült növényi tejföl
1 ek kókuszzsír
1 tk vegamix
1 tk só
A
zöldbabot megtisztítjuk, végeit levágjuk, feldaraboljuk. Egy nagyobb
jénai tálat kikenünk kókuszzsírral, majd beleöntjük a barnarizst,
a vegamix-et és megsózzuk.
A tetejére rászórjuk a zöldbabot, majd
minderre rákanalazzuk a tejfölt. Ha vegán ételt szeretnénk, 150 g
kesudió és napraforgó keverékét kevés vízzel összeturmixoljuk, és az
étel tetejére önjük.
Kicsit elkeverjük.
Szűk óra alatt közepes lángon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése