Volt meggyem, és sütit akartam sütni. Hát ez lett belőle. A gyereknek, de nekem is nagyon ízlett. Arányaiban a hajdinás piskótából indultam ki, gondoltam, ha az piskóta állagú lesz annyi folyadékkal, ennél is csak fog működni. Működött is, csak naivan mindig azt hiszem, hogy a negyven éves sütőm majd felül is úgy süt, mint alul... hiába a cserép az aljában, meg mindenféle praktika, így kicsit némelyik alja karamellesebb lett.
Annyi változtatás még, hogy legközelebb merem a teljesőrlésű lisztet teljesen hajdinára cserélni, akkor csak zab és hajdina lesz benne.
Mivel csak Nagyúton van muffinsütő formám, kissé csálék lettek a sütemények, de azért valahogy túl lehet élni. :)
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
15 dkg hajdinaliszt
5 dkg tk liszt
10 dkg eritrit
10 dkg darált dió
2 ek karob
1 cs sütőpor
1 csipet vaníliapor
5 dl növényi tej
50 ml olivaolaj
1 kis tál meggy kimagozva
A sütőt bemelegítjük, a muffin papírokat előkészítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése