2015. június 2., kedd

Hagymás újburgonya

Nem a boldog főzőcskéről szólnak a mindennapjaink egy ideje az tény. Elnézést az olvasóktól, de pár hét múlva remélem, túl leszünk ezen is.
Ma azonban jó kedvvel és már elég éhesen tettem be a sütőbe a vacsorát. Ábel is ott sertepertélt, és amikor végre azt mondtam, ehetünk, lerakta a locsolót abban a pillanatban. Pedig előtte legalább tízszer töltöttem újra, hogy meglocsolhassa a kertben a virágokat, bokrokat.
Nagyon finom illata volt, még világgá sem akartam tőle menni, csak már végre enni. :)

Hozzávalók:
2 kg közepes újburgonya
2 fej közepes vöröshagyma
20-30 ml olivaolaj
1/2 citrom leve
1 kk őrölt kömény
1 kk majoránna
1 kk kakukkfű

A burgonya héját vékonyan lekaparjuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vastag karikákra szeleteljük, szétszedjük.
Egy nagy sütőzsákba borítjuk a burgonyát, a hagymát, ráöntjük az olívaolajat, a citrom levét,  rászórjuk a fűszereket és finoman sózzuk. Lezárjuk a zsákot, és összerázzuk az egészet alaposan, azután egy tepsiben elfektetjük, és közepes hőfoknál kicsit magasabban sütjük.
Bő fél óra alatt sül meg, közben érdemes kétszer-háromszor megfordítani a zsákot, míg a burgonyák némi halvány pirosas színezetet nem kapnak.
A zsák azért jó, mert puha, kicsit "szaftos", nagyon jól összeért ízeket kapunk.




Nincsenek megjegyzések: