2015. február 26., csütörtök

Vegán palacsinta

A múltkoriban már készítettem hasonlót, akkor is hajdinával. Most némi kalciumpótlás célzatán került bele szezámmag, és a sütőpor meg csak kipróbálás képpen.
Jól sikerült. Az íze is kellemes, az állaga is viszonylag jó lett, nem annyira törékeny, persze azért jó a széles lapos fordító fakanál, ha kéznél van.
Tölthető pl. a gyerek reggeli kásájának maradékával a túró alternatívájaként. (Főtt köles mazsolával, finomra reszelt almával és darált mandulával. Mindez villával eldolgozva finomra.)
A sztívia azért, mert így nem ragad a tészta, és ízét meg nem érezni benne.

500 g liszt (320 g hajdina, 180 g zab)
1,1 l szénsavas ásványvíz
4 dl növényi tej (szója)
1 dl olivaolaj
1 tk sütőpor (foszfátmentes)
40 csepp sztívia
3 ek darált szezámmag
1 csipet vaníliapor
1 csipet só

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd bele tesszük a folyadékokat is, és alaposan eldolgozzuk - vagy dolgoztatjuk a botmixer habverő részével.
2-3 óra pihentetés után érdemes sütni. Mindkét oldalát közepes lángon 3-4 percig.



Nincsenek megjegyzések: