Már van egy receptem a blogon, de ezt most kicsit másképp készítettem. Az is igaz, hogy konzerv lencsét használtam, mert csak az volt itthon, de ennek ellenére nagyon finom lett. Kép csak az első fázisról van. Gyorsan el is fogyott, mire lefotózhattam volna.
Egészséges, teljes értékű fehérjét tartalmaz, próbáljátok ki.
Az eredeti recept a Biblia a helyes táplálkozásról című könyvből való.
Hozzávalók:
1 bögre barnarizs
300 g főtt lencse
1 marék kesudió + napraforgómag / 1 kis doboz tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
1 ek vegamix
1 csapott tk só
1 csokor petrezselyem zöldje felaprítva
borsikafű, bazsalikom
A barnarizst szárazon megpirítjuk, majd hozzáadunk némi zsiradékot, a sót, és a vegamixet. Felengedjük 2,5 bögre vízzel, majd 45-50 perc alatt megfőzzük.
A lencsét főzhetjük magunk is, ha lehet, előző nap áztassuk be, és babérlevéllel ízesítsük.
Amikor a rizs megfőtt, keverjük össze a lencsével, a felaprított vöröshagymával, és a petrezselyem zöldjével.
Kiolajozott tepsibe borítjuk a masszát.
A tetejére turmixoljunk kesudió és napraforgó keverékét némi vízzel - ekkor tejmentes, vegán étel az eredmény, vagy megkenhetjük tejföllel.
Sütőben 180 C-on 3/4 órát sütjük, míg szépen megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése