2011. augusztus 30., kedd

Diós-mogyorós csiga

Nem nagy ördöngösség. Kelt tészta, dió, gyümölcscukor, sütő, aztán időben kivenni! :)

Hozzávalók:
60 dkg liszt (fele-fele arányban tk/finom liszt)
1-2 ek zabliszt
3,6 dl növényi tej
10 dkg gyümölcscukor 
2,5 dkg friss élesztő
1 dl olivaolaj / 15 dkg növényi margarin
csipet só

20 dkg darált dió és mogyoró keveréke
20 dkg gyümölcscukor
fehéj

A liszteket összekeverjük a cukorral, sóval. Ráöntjük az olajat, és összedolgozzuk a tésztával. Hozzáadjuk a növényi tejet, és az élesztőt, majd átgyúrjuk az egészet alaposan.
Fél óra kelesztés után újra gyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap formájúra.

A tetejét megszórjuk a darált dióval-mogyoróval, cukorral, és ízlés szerint fahéjjal.
A cukor mennyiségét mindenki igazítsa a saját szájízéhez! (Csak jelezem, hogy nem édesítem túl az ételeket általában.)

Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiolajozott sütőpapírra tesszük, és kelni hagyjuk 15-20 percet.
Azután 200 C-os sütőben 30-40 perc alatt elkészül.


Nincsenek megjegyzések: