Nem recept, csak ötletadó, emlékeztető, ha jövőre is annyi padlizsán lesz esetleg a kertben, mint az idén...
Valójában nem rajongok a padlizsánért. Megeszem, ha az van, sőt, néha készítek is, de nem tartozik a kedvenceim közé. Ebben az összetételben azonban nagyon bejött. A csicseriborsó krémmel és az olivaolajos padlizsánnal együtt majonézes ízvilágot hoz a szendvicsbe.
Hozzávalók:
Valójában ízlés és igény szerint bármi lehet, nálunk ez volt:
4 rövid bagett / paillasse / wellness zsömle
4 ek hummusz
16 zöld olivabogyó
4 paradicsom
4 fürtös uborka
saláta levél
olivaolaj
fűszersó
A padlizsánt serpenyőben / sütőben / grillsütőben kevés olivaolajjal meglocsolva megsütjük. A végén fűszersóval megszórjuk.
Hummusz készítésének leírását megtalálhatjátok itt.
A bagettet kettévágjuk, az alsó részét megkenjük hummusszal, jöhet rá a megsült padlizsánszelet, az olivabogyók, az uborka, paradicsomszeletek és a salátalevél... egyébként meg kinek mi tetszik, akár kaliforniai paprika, lila hagyma karikák, rukkola saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése