2014. március 12., szerda

Brokkolis tésztasaláta

Amikor eleinte mindenre elkezdték ráírni, hogy teljeskiőrlésű - és közben lézengtek a tésztában a korpadarabok - nagyon fel tudott bosszantani a dolog. Azóta megembereltem magam, és 10 esetből már csak egyszer-kétszer jegyzem meg a boltban, hogy nem láttak ezek még teljes búzaszemből őrölt lisztet... Legfőképpen azért is zavar a dolog, mert messziről látom, ha valahol mellébeszélnek ez ügyben, de egy átlag vásárló azt hiszi, hogy most végre egészségeset tesz a kosarába. Persze még így is jobb a helyzet, mert legalább nem teljesen fehér terméket fogyaszt, de akkor is hazugságon alapul.
A Barilla vollkorn tésztáinál is ugyanezek a gondolatok merültek fel bennem, azért ez a monológ. Tészta salátának viszont tökéletes, nem fő szét, ízletes, Férj is megeszi, bármi maradékot bele lehet tenni, ami van otthon.

Hozzávalók:
1/2 kg tk tészta
1 fej brokkoli
10 dkg fűszeres tofu / feta sajt
1 db kápia paprika
4 db paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1/2 kígyóuborka
1/2 fej jégsaláta
napraforgó mag
tökmagolaj
kókuszzsír

A tésztát az előírt módon megfőzzük.
A brokkolit rózsáira szedve a sütőben 15-20 perc alatt tepsiben kevés kókuszzsíron megsütjük.
A tofut kis kockákra vágjuk. Ha feta sajtot használunk (nálunk a Férj azzal felturbózva ette meg) csak a végén keverjük bele óvatosan, különben szétmállik a salátában.
A paprikát, paradicsomot, uborkát, lila hagymát kis kockákra vágjuk, a jégsaláta leveleit apróra tépkedjük. Amikor kész, a tofuval és a brokkolival együtt a tésztához kavarjuk, rászórhatunk némi pirított napraforgó magot is, majd a végén meglocsoljuk valamilyen hidegen sajtolt olajjal.


Nincsenek megjegyzések: