2013. szeptember 30., hétfő

Paradicsom saláta

A férjem kedvence. Akkor az igazi, mikor azok a tenyérnyi, szabadföldi, nagy barázdás, befőzni való paradicsomok érnek. Amiknek még Tata gyűjtötte a kertészetben a magját. Sajnos leérett már, de azért a többi fajta sem rossz, csak más. 
Pofonegyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom, egészséges. Vízhajtó hatású, magas az A vitamin tartalma, és mint Orsi ITT írta, a fehérje tartalma is.


Hozzávalók:
1 kg friss érett paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 pici lilahagyma
1 csipet só
1 csipet gyümölcscukor (candidásoknak sztívia)
1 ek hidegen sajtolt olaj


A paradicsomokat felvágjuk, a petrezselyemzöldet és a hagymát szintén (csak kicsit kisebbre, mint a paradicsomot :) ) Mindezt egy nagy tálban összekeverjük, megszórjuk a sóval, cukorral, és nyakon öntjük némi olajjal.

Nincsenek megjegyzések: