2013. január 24., csütörtök

Rizsfasírt

Hozzávalók:
20 dkg barnarizs
1 db natúr tofu
1 db pritaminpaprika
1 kis fej lilahagyma
1 tk vegamix
1 tk borsikafű, bazsalikom
1 tk só
1 ek kókuszzsír

Nem egy bonyolult valami, viszonylag egyszerűen elkészíthető, a belseje puha, krémes, a külső része finom ropogós lesz.
A barna rizst bő 2,5x-es mennyiségű vízben sóval és vegamix-szel feltesszük főni. Kb. 40 perc alatt készül el. Addig a tofut lereszeljük.
Amikor készen van a rizs, hűtjük kicsit, majd a hagymát és a paprikát nagyobb darabokra vágva beleszórjuk, az egészet botmixerrel kicsit összedaráljuk, a végén belekavarjuk a tofut és a fűszereket. (Ha nehezen dolgozza össze, tehetünk hozzá kis vizet.)
Egy nagy tepsit kibélelünk zsírpapírral, megkenjük, vizes kézzel fasírtokat formázunk, és elhelyezzük őket benne.
Közepes lángon 30 percig sütjük az egyik, majd megfordítva 20 percig a másik oldalát.


Friss salátával azonnal fogyasztható, ami nekünk most reszelt karalábé és répa keveréke  volt kevés citromlével és pici sóval megbolondítva.

1 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Nagyszerű ötlet! Remek ebéd ezzel a salátával!