2014. április 27., vasárnap

Olaszos zabfasírt

Az aszalt paradicsom miatt nagyon jellegzetes ízű lesz a fasírt, friss salátával, tört krumplival különösen finom.

Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
10 dkg búzapehely (vagy ez is lehet zab)
2 ek tk. búzadara
2 aszalt paradicsom apróra vágva
2 ek darált lenmag
2 ek olivaolaj
1 gerezd fokhagyma összenyomva
1 pici vöröshagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem zöldje felaprítva
1 csipet bazsalikom, oregánó
1 tk só

pálmazsír a tepsi kikenéséhez

A száraz hozzávalókat összekeverjük, eldolgozzuk, majd beleöntjük az oliva olajat és kb. 3 dl forró vizet. Először csak 2 dl-rel keverjük el, majd ha szükséges a többi folyadékot is hozzáadjuk. Kicsit várunk arra, hogy a gabonák megdagadjanak. Azután vizes kézzel kerek fasírtokat formázunk, amit kikent tepsibe helyezünk. Ebből az adagból kb. 15 kisebb fasírt lesz.
Kb. fél óráig sütjük közepes hőfokon. Félidőben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk jól megpiruljon.


5 megjegyzés:

Szera írta...

Jól hangzik! :)

Névtelen írta...

Heló!
Lehet, hogy láma kérdést teszek fel. Előre is elnézést.
Sütő hiányában kevés olajon is kisüthetem?

Bridge írta...

Nem is láma kérdés, mert könnyen széteshet egy ilyen fasírt tojás híján. Egyszer próbáltam ilyesmit olajban kisütni a gázon, és megadta magát teljesen.
Mivel zabpehely a nagy része, és az igen nyákos, azt próbálnám meg, hogy megfőzöm a zabpelyhet, és abba a masszába tenném a többi hozzávalót is, majd úgy próbálnám olajban kisütni. Akkor nagy esélyét látom, hogy jó lenne, főleg ha nem sok az olaj.
Az jutott még eszembe, ha esetleg van goffri sütőd, azt kikenni, és beletenni a masszát.
Ha véletlenül ráveszed magad, és kipróbálod, jelezd, hogy sikerült.
Drukkolok. :)

Viki írta...

Sziasztok! Vajon forró víz helyett, csinálhatom forró paradicsomlével? :)

Bridge írta...

Gondolom hogy működne forró paradicsomlével is, hiszen a zabpehely attól is megdagadhat.